20130302

21. yüzyılın teknolojisi insanları hasta ediyor

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün çağımızın en büyük hastalığının obezite olduğunu, 21. Yüzyıl teknolojisinin insanları tembelleştirdiğini belirterek obeziteye karşı savaşılması gerektiğini söyledi

21. yüzyılın teknolojisi insanları hasta ediyor
02 Mart 2013 - 23:51



 Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Kent Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen ’Sağlıklı Beslenme ve Egzersiz Dostu Kocaeli’ adı altındaki etkinliğe katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün çağımızın en büyük hastalığının obezite olduğunu, 21. Yüzyıl teknolojisinin insanları tembelleştirdiğini belirterek obeziteye karşı savaşılması gerektiğini söyledi.

Recep Topaloğlu Spor Salonu’ndaki etkinliğe Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, AKP Milletvekili Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Etkinlikte konuşan, aynı zamanda Kocaeli Milletvekili olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "21. yüzyıl teknolojisi bizi hasta ediyor, şişmanlatıyor. Hepimiz böyle bir tehlikeyle karşı karşıyayız. 21. Yüzyılın hayat tarzı bizi şişmanlatan unsurlar. Bir tedbir almamız lazım. Ama insanoğlu bazı değerlerinin kıymetini sonradan anlıyor" dedi.

Bakan Ergün konuşmasına şöyle devam etti: "İnsanlar var olan sağlıklarının kıymetini bilmiyor. Ne zaman hastalanıyor o zaman sağlığın kıymetini anlıyor. Bizi hasta eden 21. Yüzyıla karşı bir mücadele vermemiz lazım. Bize dayattığı rengarenk yiyeceklere, önümüze koyduğumuz televizyonlara, oturarak yapılan işlere teslim olmak doğru değil. Bunlara bir mücadele vermek lazım. Yediklerimizin çeşitlerini ve miktarlarını azaltılmalı. İredemiz de kuvvetli olmalı. Konuşmak kolay, ama yapmak zor. Umarım bu toplantı sayesinde yeni bir farkındalık oluşur. Eğitimlerde bize daha fazla yardımcı olacak şey bedenimizi sporla eğitmektir. Ama biz sürekli sanattan spordan sürekli kaçar bu dersleri basit görürüz. Bu dersler kaçılacak dersler değil. Bu toplantı bu dersleri sahiplenmeyi artıracak bir etki yaratacak."

Kocaeli Valisi Ercan Topaca’da rahat bir ömür sürdürülebilmesi, istenilen şekilde yaşanması için sağlığın korunması gerektiğini hatırlatarak, herkesin yakınlarına sağlıklı bir yaşam tavsiye etmesini belirtti. Topaca, "az yiyen, spor yapan ve geleceğine güvenle bakan bir millet" dilekleriyle konuşmasını tamamladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise  kendisinin günaşırı yürüyüş yaptığını belirterek yürüyüşün en güzel sporlardan biri olduğunu söyledi. Karaosmanoğlu, bütün Kocaeli’yi harekete davet ederken hastalıklardan korunmak için dengeli beslenilmesi gerektiğini hatırlattı.

SAĞLIKLI BESLENME CÜZDANI

Törende konuşan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, az yenmesi, yeteri kadar spor yapılması gerektiğini ve ailelerin çocuklarını sağlıklı yetiştirmesi gerektiğini belirtti. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun ise konuşmasında çağımızın en büyük hastalığının obezite olduğunu söyledi. "Kantin genelgesinin okullarda uygulanması için okullarla işbirliği yapacağız. Vatandaşların evlerdeki abur cubur evlerden kaldırmasını sağlayacağız" diyen Prof. Dr. Şükrü Hatun yeni çiftlere evlenme cüzdanının yanında sağlıklı beslenme cüzdanı da vereceklerini söyledi.
Programa konuk olan Kasımpaşaspor Teknik Direktörü Şota Arvaladze ise sporun herkese mutluluk ve sağlık verdiğini ifade etti. Arvaladze, "Bizim geleceğimiz ve çocuklarımız için en önemlisi mutluluğumuz için spor yapın" çağrısında bulundu. Konuşmaların ardından diyetle zayıflayan vatandaşlara ve ’en sporcu başkan’ seçilen İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür edilerek hediyeler verildi.

DHA


POSTA