20110730

* Dümdüz bir karın için 12 kilit besin


ABD’nin ünlü dergisi Men’s Health’in Genel Yayın Yönetmeni David Zinczenko’nun son kitabı karın bölgesindeki yağları kolayca eritebilmek için etkili yöntemler sunuyor
İki haftada karın bölgesinden yaklaşık 5.5 kg verdirecek bu yöntemler sayesinde yazın son ayını formda geçirmek mümkün... İşte satış rekorları kıran ‘Abs Diet’ kitabından tavsiyeler

02:30 | 30 Temmuz 2011
Dümdüz bir karın için 12 kilit besin


Karın kaslarının sırrı badem, ıspanak, yoğurt
Dümdüz bir karın için diyetinize aşağıdaki besinleri ekleyin. Kadınlar için günlük 1400-1600 kaloriyi    geçmediğiniz müddetçe bu gıdaların ağırlıkta olduğu bir beslenmeyle karnınızı düzleştireceksiniz... Her öğünde          bu besinlerden  en az ikisini tüketmeye özen gösterin,        0her atıştırmalıkta mutlaka bir miktar protein tüketin.
1- BADEM VE DİĞER KURUYEMİŞLER: Kas yapımına yardımcı olur, iştahı keser. Obezite, kalp hastalığı, kas kaybı, kırışıklıklar, kanser ve tansiyonla savaşır.
2- FASÜLYE VE SEBZELER: Kas yapımına yardımcı olur, yağ yakmayı sağlar, sindirimi düzene sokar. Obezite, bağırsak kanseri, kalp hastalığı ve tansiyonla savaşır.
3- ISPANAK VE DİĞER YEŞİL SEBZELER:   Yaşlanmaya neden olan serbest radikaller adlı molekülleri engeller. Kanser, kalp hastalığı,   felç ve obezite ile savaşır.
4- SÜT ÜRÜNLERİ (YAĞSIZ VEYA AZ YAĞLI SÜT, YOĞURT, PEYNİR): Güçlü kemikler için vücuda destek sağlar. Obezite, tansiyon, kanserle savaşır.
5- YULAF LAPASI: Enerji verir. Kolesterolü düşürür. Kan şekeri seviyesini düzenler. Kalp hastalığı, diyabet, bağırsak kanseri ve obezite ile savaşır.
6- YUMURTA: Kas yapımına yardımcı olur. Yağ yakar. Obeziteyle savaşır.
7- HİNDİ VE DİĞER YAĞSIZ ETLER: Kas yapımına yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Obeziteyle savaşır.
8- FISTIK YAĞI: Testosteronu artırır. Kas yapımına yardımcı olur. Yağ yakar. Obezite, kas kaybı, kırışıklık ve kalp hastalıklarıyla savaşır.
9- ZEYTİNYAĞI: Kolesterolü düşürür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Obezite, kanser, kalp hastalıkları, yüksek tansiyonla savaşır.
10- TAM TAHILLI EKMEK VE GEVREKLER: Vücudun yağ depolamasını engeller. Obezite, kanser, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ile savaşır.
11- PROTEİN TOZU (TERCİHE GÖRE): Kas yapımına yardımcı olur, yağ yakar.
12- AHUDUDU VE YABANMERSİNİ: Kalbi korur. Görüşü kuvvetlendirir. Dengeyi ve kısa süreli hafızayı iyileştirir. Kalp hastalıkları, kanser ve obeziteyle savaşır.

Bunlardan kaçının
-  Kola, meyvesuyu gibi içecekleri, soda ile değiştirin.
-  Şekerlemeler yerine çikolatayı tercih edin.
-  Dondurma yerine dondurulmuş yoğurt tüketin.
-  Meyveli yoğurt yerine organik yoğurdu tercih edin.
-  Şekerli mısır gevrekleri değil, az şekerli veya şekersiz olanlarından tüketin.

BUNLARI YAPIN
-  Günlük kalori tüketiminiz 1600’ü geçmemeli.
-  Günde üç öğün yerine 6 küçük öğün tüketin.
-  Bol bol su için.
-  Alkolü haftada 2-3 kadehle sınırlayın.

PRATİK İPUÇLARI
HIZLI HAREKET EDİN: Eğer iş yüzünden hiçbirşeye vakit bulamıyorsanız, egzersizlere normalden daha hızlı bir ritmde yapmaya çalışın.
EGZERSİZDEN SONRA YEMEK YİYİN: Egzersiz sonrası metabolizma çok çalıştığı için kişi daha yemek yeme ihtiyacı duyar ancak çok su tüketir.
DİK DURUN: Yürürken dik durmanız size daha zayıf bir görüntü verir ve aynı zamanda kaslarınızı çalıştırır.
İKİ TARAFA DA YOĞUNLAŞIN: Güçlü karın kasları için sadece karın bölgesini çalıştırmak yetmez, sırtınız için de egzersizler uygulayın.
KARNINIZI İÇERİ ÇEKİN: Kasların hafızaları vardır. Gün boyunca karnınızın daha sıkı görünmesi için içinize çekersiniz, kaslar bir süre sonra bu duruma alışıp çalışmaya başlar.


Yalnızca güzellik değil sağlık için de gerekli
Kanada’da 8 bin kişi üzerinde yapılan ve 13 yıl süren bir araştırma sonucunda, karın kasları zayıf olan insanların ölüm oranlarının sağlam olanlara göre neredeyse iki kat daha fazla olduğu görüldü. İşte bu bilgi çerçevesinde, karın kaslarını geliştirmek için 7 sebep;
DAHA UZUN YAŞARSINIZ: ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü’ne göre, karın bölgesinin çapı 90 santimetreden daha geniş olan kadınlar ve 1 metreden daha geniş olan erkeklerin kalp hastalıkları ve diyabete yakalanma riski artıyor.
YARALANMALARDAN KORUNURSUNUZ: ABD ordusu tarafından yapılan bir araştırmaya göre, güçlü karın kasları olan askerlerin daha az yaralandıkları görüldü.
SEKS HAYATINIZ GELİŞİR: Güçlü karın kasları cinsel birliktelik sırasında kişinin daha rahat hareket etmesini sağlayarak cinsel yaşamın gelişimine yardımcı olur.
SIRTINIZ GÜÇLENİR: Sırt ağrılarının büyük kısmının sebebi karın bölgesindeki zayıf kaslara bağlıdır. Kaslar güçlendirildikçe ağrı seviyesi azalır.
AĞRILARINIZI AZALTIR: Yaşlandıkça ağrımaya başlayan diz, kalça ve sırt gibi bölgeler, oralardaki zayıflayan kaslar nedeniyle olur. Karın bölgesi kasları güçlüyse, bu bölgelerdeki zayıf kaslara yardımcı olarak vücudu taşır.
DAHA İYİ UYURSUNUZ: Uyku apnesi rahatsızlığından muzdarip kişiler çözümü kilo verip, karın kaslarını geliştirmekte bulabilir. Texas Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada ise, kilosu az kişilerin daha az stres hormonu salgıladıkları görüldü.

EN YARARLI 3 EGZERSİZ
1 Elinizdeki ağırlıklarla, vücudunuzun üst bölgesini yere paralel olarak hizalayarak eğilin. Yere doğru uzattığınız kollarınızı dirseklerinizden yukarı kaldırıp indirin. 10 kez tekrarlayın.
2 Dambılları dirseklerinizden kaldırdığınız kollarınızla havada tutarak, oturur gibi yapın. Daha sonra ayağa kalkıp kollarınızı da mümkün olduğunca yukarı uzatın. 10 kez tekrarlayın.
3 Vücudunuz yere yan şekilde gelecek biçimde uzanın. Kollarınızı göğsünüzde kavuşturun. Ayaklarınızı 10 kez kaldırıp indirin. Bu, karın bölgesinin yan tarafında bulunan aşk tutamaçları da denilen bölgeyi eritecektir.
* Ağırlık yerine birer yarım litrelik su şişesi de kullanabilirsiniz.
1


2


3





 



MİLLİYET

No comments:

Post a Comment