20121011

* "Çikolata ye, Nobel’i kap"


http://www.zayiflamayontemler.com/wp-content/uploads/2010/05/cikolata.jpg

"Çikolata ye, Nobel’i kap"

Bir ülkede ne kadar çok çikolata tüketiliyorsa, o ülkeden Nobel ödülü kazananın çıkma ihtimalinin o kadar fazla olduğu belirlendi



WASHINGTON (AA)
         New York’taki Columbia Üniversitesi’nden Dr. Franz Messerli’nin yaptığı  araştırma, kakao çekirdeği, yeşil çay ve kırmızı şarapta çokça bulunan  antioksidan flavonoid maddesinin bunama riskini azalttığı ve yaşlı kişilerde  zihinsel faaliyetlerin iyileşmesini sağladığından yola çıkarak, bir ülkede  çikolata tüketimi ve bu ülkede yaşayanların "zeka durumu" arasında ilişki olup  olmadığını araştırdı.
         Messerli, bir toplumun zeka seviyesinin tamamen incelenmesinin mümkün  olmadığını belirtti ancak Nobel ödülü kazananları temel alarak o toplumun ve  ülkenin zeka seviyesi hakkında bilgi sahibi olunabileceğini ifade etti.

MİLLİYET

No comments:

Post a Comment