"Çikolata ye, Nobel’i kap"
Bir ülkede ne kadar çok çikolata tüketiliyorsa, o ülkeden Nobel ödülü kazananın çıkma ihtimalinin o kadar fazla olduğu belirlendi
WASHINGTON (AA)
New York’taki Columbia Üniversitesi’nden
Dr. Franz Messerli’nin yaptığı araştırma, kakao çekirdeği, yeşil çay
ve kırmızı şarapta çokça bulunan antioksidan flavonoid maddesinin bunama
riskini azalttığı ve yaşlı kişilerde zihinsel faaliyetlerin
iyileşmesini sağladığından yola çıkarak, bir ülkede çikolata tüketimi
ve bu ülkede yaşayanların "zeka durumu" arasında ilişki olup olmadığını
araştırdı.Messerli, bir toplumun zeka seviyesinin tamamen incelenmesinin mümkün olmadığını belirtti ancak Nobel ödülü kazananları temel alarak o toplumun ve ülkenin zeka seviyesi hakkında bilgi sahibi olunabileceğini ifade etti.
MİLLİYET
No comments:
Post a Comment