20100421

* Yüksek Tansiyon Nasıl Düşürülür?



Yüksek Tansiyon Nasıl Düşer ve Yüksek Tansiyon Nasıl Düşürülür


Reçete ilaçlarının kullanımı olmaksızın doğal yöntemlerle kan basıncını azaltmak için bitkisel ve doğal bazı ürünlerin kullanımı yararlı olabilir. Aşağıda derlenip düzenlenmiş, doğal yöntemlerle kan basıncını azaltmanın en iyi bilinen yollarının bir listesi bulunmaktadır. Ancak şunu da akılda bulundurmakta fayda vardır, doğal yöntemlerle kan basıncının düşürülmesinin yanı sıra yağı ve sodyumu az olan, dengeli bir diyeti içeren ve bazı egzersizlerle tamamlanan sağlıklı bir yaşam tarzı için çaba göstermek kan basıncınızı düşürmenize ve yaşam kalitenizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.


Yüksek Tansiyonu Ne Düşürür - Yüksek Tansiyona Ne İyi gelir?


Sarımsak : Bu mucizevî şifa birçok şeyi tedavi edişiyle bilinir ve bu yüksek kan basıncını da içerir. Çalışmalar, sarımsak ilavelilerin kullanımının mutedil hipertansiyonu kontrol altına almakta etkili olduğunu kanıtlamaktadır.


Potasyum : Tansiyon nasıl düşürülür ? Bu soru potasyum eksikliğinin kandaki sodyum miktarını arttırdığının düşünülmesiyle ilgilidir ki bu da yüksek kan basıncına ya da onun kötüleşmesine sebep olabilir. En iyi seçenek doğal olan bütün yiyeceklerden bu minerali almak olmakla birlikte günlük ek potasyum almak yüksek kan basıncınızı düşürebilir. Potasyumu muz, baklagil,som balığı ve kayısı gibi potasyum zengini yiyeceklerden alabilirsiniz.


CoQ10 : Koenzim Q10 nun yüksek kan basıncı üzerindeki etkisinde,her biri CoQ10′un birincil ve ikincil hipertansiyon durumlarında doğal yollarla kan basıncını düşürmekte etkili olduğu sonucunu gösteren çalışmalar yapılmaktadır. Yüksek tansiyonu düşürmek için CoQ10 verilen hastalar, zararlı yan etkileri olan farmasötik ilaçlarla tedavi edilen hastalarla aynı kan basıncı düşüşünü göstermişlerdir.


Kara Hindiba Kökü : Bu, diüretik (idrar söktürücü) reçetelere iyi bir alternatif olan doğal diüretik olarak işe yarar. Su retansiyonu kan basıncını arttırır; karahindiba kullanımı su retansiyonunu rahatlatır böylelikle kan basıncı düşer.


Folik Asit : Uzun bir süredir, toksemi ya da preeklamsi diye bilinen bir durum yüzünden hamileliği süresince yüksek kan basıncının riski altında bulunan hamile bayanlara tavsiye edilmektedir ve kan basıncını normal seviyede tutmaya çalışan herkese tavsiye edilmektedir.


Yüksek tansiyon nasıl düşer





Yüksek tansiyon yada tansiyon hastası olan arkadaşlarımız için bir yazı paylaşmak istiyoruz arkadaşlarım, yükselen tansiyonun nasıl düşeceği yada düşürüleceği ile ilgili bilgiler…
Tansiyon nasıl düşürülür ve Yüksek tansiyon nasıl düşürülür sorularına cevaplar ?
Yüksek tansiyon boyun damarlarının kireçlenmesine ve beyindeki kılcal damarların çatlamasına beyin kanamalarına neden olan yaygın ve tehlikeli bir hastalıktır.Sarmısak tansiyonu düşürmez ama ayarlar,yani yükselmesini önler.Soğanda iyi bir tansiyon ayarlayıcısıdır.Yüksek tansiyondan
yakınanlar yemeklerine bol bol soğan ve sarmısak doğramalılar.

Tansiyonunuz yükseldiğinde yapacağınız ilk şey kollarınızı dirsekten bileklere kadar soğuk su
ile yıkamak olmalıdır.
Bu önlem tansiyonunuzu en az bir ,iki derece kadar düşürür.Yağlı ve yağda kızartılmış besinler ,hamur işleri,hamur tatlıları,et ve etten yapılmış pastırma,sucuk,salam gibi ürünler,sakatat da tansiyonunuzu yükseltir.Yüksek tansiyondan şikayetçi olanların sofrasında daha çok sebze yer almalıdır.Yemekler sıvı bitkisel yağlarla hazırlanmalıdır.Katı yağlardan uzak durulmalıdır.Hafif spor yapmak iyi gelir.
Yüksek Tansiyonu Düşürmek – Yüksek Tansiyon Nasıl Düşürülür hususunda devam eden bilgilerimizde.
Kan basıncı damarın duvara yaptığı basınç dır.bu basınç gün içinde belli zamanlarda düşabilirde yükselebilirde.Hipertansiyon ailevi bir hastalıkdır.bunu dışında şişmanlık,şeker hastalığı,hareketsizlik,çok yağlı ve bol karoli li çok tuzlu yiyecekelr yemek ve birde sebze ve meyveyi az yemek. kan basıncın yükseldiği durumlarda;
Şişman bireylerin zayıflaması gerekiyor zayıflyarak da kan şekeri dengede tutulabilir.bunun içinde sebze ve meyve den zengin yağdan fakir besinle tuzdan da kısıtlı besinle beslenemk gerekir.tam tuzsuz olmamamlı yoksa vücuttaki tuz oranı düşer bu yüzden yemeklere katılan tuz oranımız kısıtlı olmalı..
Alkol alınmamalı eğer bırakılamıyorsa çok az içilmeli. (Kullanmamanız tavsiye edilir )
Sigara içiliyorsa sigaranın kesinlikle bırakılması gerekiyor.Sigara bıraktıktan belli bir süre kan basıncında normal gelişmeler görülebiliyor.
Düzenli olarak ekzersiz de yapılması gerekiyor.. ekzersiz sonucu kandaki kolesterol ve yağ oranında düşüş görülür.mesela günde 30 yada 40 dakika açık havada yürüyüş iyi gelir.
Stres kan basıncını önemli ölçüde olumsuz etkiler.bu yüzden biraz daha sakin ortamlar ve stresin olmadığı ortamalrı tercih edip mümkün olduğunca stresden uzak durmalıyız.
Eğer kan basıncı çok yüksek değilse yada kalpde kan basıncını artıran başka nedenler de yoksa yukardaki sayılanlarla denge altına alınabilir.fakat düşmeyen yüksek tansiyonumuz varsa bunu mutlaka ilaç tedavisi ile kontrol altına almalıyız.aksi takdirde ilerlemiş tansiyon böbreklerimize kadar yan etki yapar.ve böbrek fonksiyon testlerimizi olumsuz yönde etkiler.bunu dışında kalp ,göz ve damar hastalıkları nada yol açabilir.

No comments:

Post a Comment