20120623

* En sağlıklı gıdalar





ABD’nin en ünlü diyetisyeni David Gorotto son kitabında “süper gıdaların” insan sağlığını nasıl koruduğunu anlattı. İşte altın değerindeki öneriler;



KUŞKONMAZ: Sindirimi kolaylaştırır, diyabete karşı etkilidir, Sadece bir porsiyonu günlük B vitamini ihtiyacının yüzde 60’ını karşılar, kalp hastalıklarına karşı korur.



KARNIBAHAR: İçerdiği I3C maddesiyle kansere, özellikle prostat kanserine karşı korur, kepeği önler, damar tıkanıklıklarına karşı etkilidir. Yatmadan önce yenildiğinde rahat bir uyku sağlar.



YUMURTA: Katarakt oluşumu riskini yüzde 20 azaltır. Retina bozukluklarına karşı savaşır, obeziteye karşı etkilidir.



MANTAR: İçerdiği selenyum sayesinde kansere ve özelikle prostat kanserine karşı etkilidir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Migren ağrılarına iyi gelir.



CEVİZ: İçerdiği E vitamini sayesinde kansere ve diyabete karşı korur. Yatmadan önce yendiğinde çok sakin bir uykuyu sağlar.



ÇİLEK: Kan şekeri seviyesini düşürerek diyabete karşı korur.



KİVİ: Kalp hastalıklarına karşı korur, her gün yendiğinde DNA’nın bozulmasına engelleyerek kanser riskini azaltır, göz bozukluklarını engeller.



PATATES: Diyabete karşı etkilidir. İçerdiği lektin maddesi sayesinde tümör büyümesini engeller, kansere karşı korur.



ÇAY: Ağız, deri, mide, yumurtalık ve akciğer kanserine karşı korur. Özellikle yeşil çay obeziteye karşı birebirdir. Kadınlarda osteoporoz hastalığına karşı kemikleri korur.



BADEM: Obezite, Alzheimer ve kalp hastalıklarına karşı korur.


İNCİR: Deri hastalıklarına, diyabete karşı etkilidir.
http://www.gezginlerforum.net/saglik/5232-en-saglikli-gidalar.html

No comments:

Post a Comment