20121002

* Zayıflamaya Faydalı Besinler


 

Zayıflamaya Faydalı Besinler


Zayıflamak için yapılması gereken en önemli şey beslenme alışkanlığımızı değiştirmektir. Günlük olarak ihtiyaç duyduğumuzdan fazla kalori aldığımızda, vücut bu fazlalıkları biriktirir ve bu fazla kilolar olarak bize geri döner.

Beslenme alışkanlığımızı değiştirmek kilo verme konusunda olduğu kadar sağlıklı bir yaşam sürme konusunda da bize yardımcı olacaktır. Özellikle tok tutan bazı besinler kilo vermede bize yardımcı olabilir fakat sadece bu besinlerle zayıflamak mümkün değildir, mutlaka egzersiz de yapılmalıdır.



Yapılan araştırmalar sonucu açlık hissini yok eden bazı yiyecekler şunlardır:

1)      Yulaf: 
Lif bakımından oldukça zengin ve protein deposu yulafı sabah kahvaltılarınızda yağsız süt veya yoğurtla tüketebilirsiniz.
2)      Yumurta: 
Uzun süre tok tutma özelliğine sahip olan yumurta aynı zamanda en kaliteli proteine sahiptir.
3)      Patates: 
Patatesin haşlanmış olarak yenmesi kişiyi ortalama 3 saat tok tutar.
4)      Fasulye: 
Fasulye de zengin lif oranına sahiptir. Lifli yiyecekler midede yavaş öğütülür bu yüzden tokluk hissi uzun sürer.
5)      Sebze Çorbaları: 
Mideyi doldurdukları için açlık hissini keserler. Bu da tokluk hissi vererek daha az yememizi sağlar. Diyette iken öğüne çorbayla başlamak faydalıdır.
6)      Kırmızı Et: 
Hem tokluk hissi verir hem de kasların daha kolay kalori harcamasını sağlar.
7)      Salata: 
Hem çok az kalori içerir hem de tokluk hissi verir. Yemek yemeden önce salata yiyenler daha az kalori almaktadır.
8)      Salatalık: 
Düşük miktarda kalori içeren salatalık atıştırmalık olarak tüketilebilir. İçerisinde az miktarda lif bulunmaktadır ve A ve C vitaminleri içermektedir.
9)      Sirke: 
Sirke ile mide daha yavaş boşalır. Bu yüzden tokluk hissi uzun sürer.
10)   Sızma Zeytinyağı: 
İçeriğindeki Omega 6 sayesinde kalori yakımını kolaylaştırır. Günde bir kaşık zeytinyağı tüketimi zayıflamaya yardımcı olur.
11)   Elma, armut, ayva: 
Bu meyveler de yoğun lif içermektedir.  Aynı zamanda şeker ve kolesterolü de düşürmektedirler.
12)   Greyfurt: 
Yapılan bir araştırma, yemeklerden önce yarım greyfurt yemenin ya da bir bardak greyfurt suyu içmenin zayıflamak için herhangi bir önlem alınmasa da 3 ay içerisinde 1,5 kg. verdirebileceğini ortaya koymuştur. İçeriğindeki fitokimyasallar iştah azaltmaktadır.
13)   Kuruyemişler: 
Kuruyemişler arasında kilo vermeye en çok yardımcı olan yemiş bademdir. Bunun yanı sıra kabuklu ceviz, tuzsuz şamfıstığı, yerfıstığı gibi yemişler hem atıştırma hissini bastırıyor hem de sağlıklı beslenmeye destek oluyor.
14)   Baklagiller: 
Kaliforniya Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre baklagil tüketimi bağırsaklarda “kolesistokinin” salgılamasını artırıyor. Bu madde iştah kesiyor. Bakla, barbunya gibi baklagiller kan şekerini biraz yükseltiyor ve vücuda protein ve lif sağlıyor.
15)   Kırmızı Biber: 
Düzenli olarak tüketilen kırmızı acı biber iştahınızı azaltıp kontrol altına almanızı sağlıyor. Yapılan bir araştırma; kahvaltıda kırmızı acı biber tüketenlerin, öğlen yemeklerinde daha az yemek yediklerini ortaya koymuştur.
16)   Bitter Çikolata: 
Kalori oranı düşük olmamasına rağmen antioksidan içerir. Tatlı ihtiyacınızı gidermek için küçük bir miktar tüketebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment