20101121

* Hangi Hastalıkta Ne Yiyelim?

Hangi Hastalıkta Ne Yiyelim?



Sağlıklı bir hayat sürdürmek için sağlıklı beslenmenin, bol ve taze sebze- meyve tüketmenin önemi artık herkes tarafından biliniyor. Bununla birlikte bazı sebze ve meyvelerin bazı rahatsızlıklar için özel koruyucu ve iyileştirici özellikleri bulunuyor. Hastalandığımızda bu meyve ve sebzeleri daha fazla tüketmek iyileşme sürecini olumlu etkilemekte. Sağlık sorunlarında özel olarak tüketilmesi gereken sebze ve meyveler aşağıda listelenmiştir. Sebze ve meyveleri tüketmeden önce iyice yıkamayı ve arındığından emin olmayı unutmayalım.

Abse, Çıban, İltihap:
Maydanoz
Anemi:
Muz, Arpa, Kepek, Mercimek, Ispanak, Çilek,
Astım:
Portakal
Ateş: Elma, Arpa, Üzüm, Limon,
Adet Sancısı:
Maydanoz
Bağırsak Sorunları:
Ananas
Bronşit:
Soğan, Turp
Böbrek Taşı:
Maydanoz
Baş Ağrısı:
Portakal
Bağırsak kurdu:
Havuç, Hindistan Cevizi, Zeytinyağı, Fındık
Boğaz Ağrısı: Elma, Ananas
Burkulma: Muz, Kimyon Tohumu
Cilt Sorunları: Isırgan, Turp
Çürük: Muz
Difteri: Limon, Ananas
Dolaşım Sorunları: Lahana, Havuç, Üzüm, Adaçayı
Grip: Tarçın, Portakal
Göğüs Sorunları: Badem, Portakal
Göz İltihabı: Elma
Gastrit: Muz, Arpa
Gut: Elma, Havuç, Kereviz, Üzüm, Limon, Patates, Ispanak, Çilek, Fındık
Hazımsızlık: Elma, Kereviz
Kanser: Tarçın, Limon, Maydanoz
Kolera:
Kahve
Kolik: Soğan
Kabız: Fındık, Zeytinyağı Soğan
Kan Çıbanı: Yeşil incir
Kalp Sorunları: Kuşkonmaz, Limon
Mide Asidi: Elma
Romatizma: Kuşkonmaz, Lahana, Kereviz, Tere, Limon, Turp, Çilek, Fındık
Rahim İltihabı: Kırmızı Pancar
Sindirim Zayıflığı: Üzüm, Marul, Pirinç, Çilek
Sara: Maydanoz
Safra Taşı: Zeytinyağı
Uykusuzluk: Marul, Soğan
Ülser: Havuç, Domates
Verem: Lahana, Havuç, Tarçın, Üzüm, Portakal, Fındık
Yanık: Pancar, Patates
Zihin Yorgunluğu: Elma


http://www.sifaliotlar.org/sifalibitkiler/saglik/besinlerin-yararlari/hangi-hastalikta-ne-yiyelim

No comments:

Post a Comment