20110120

* Yıldızlar, gece-gündüz çorba içip kilolarından kurtuluyor



Yıldızlar, gece-gündüz çorba içip kilolarından kurtuluyor

21 Ocak 2011 Cuma, 09:02:14


ALTIN Küre Ödülleri’ni geride bıraktık... Şimdi ise sinemada Akademi Ödülleri yani Oscar mevsimi yaklaşıyor. Oscar törenine katılacak olan Hollywood yıldızları, hep kırmızı halıdaki gibi şeffaf tenli, pırıl pırıl ve incecik göründüklerini düşünmenizi isterler.  Aslında paparazziler sayesinde de yıldızları, fazla selülitleriyle, kilolarıyla, bozuk cilt ve kötü ten renkleriyle hepiniz görmüşsünüzdür. Peki nasıl oluyor da ödül törenlerinde bu kadar sağlıklı ve ince görünebiliyorlar? İşin sırrı Hollywood’a 3 saatlik mesafedeki gizli SPA merkezinde. Daha doğrusu; katı tek lokma yiyeceğin tüketilmediği detoks cennetinde ‘IT’ adıyla sunulan çorbada. Peki “IT” ne? Cevabı aşağıda...

HOLLYWOOD yıldızlarının ödül törenlerinde “sağlıklı, ince ve alkol almamış” gibi görünmelerini “IT” adlı bir çorba sağlıyor... “IT” aslında son derece sıkıcı bir çorba. Kabak, karnabahar ve tatlı patatesten yapıldığı söyleniyor. Ünlü yıldızlar, gözlerden uzakta yer alan SPA merkezlerinde bu çorbayı gece-gündüz tüketerek kilolarından kurtulup, alkolden arınıyorlar. Ben oraya yılda 2 kez boş hafta sonlarımda kısa bir süreliğine gidiyorum. 1.5 gün-2 geceden oluşan bir programa katılıyorum. Hollywood yıldızları ise genelde en azından 1 haftalığına gitmeyi tercih ediyor. Son seferimde ben de 5 günlük bir program seçtim ve 2.5 kilo verdim. Alkolsüz ve katkı maddesi içermeyen gıdalarla geçen 5 gün kalın bağırsağınızı ve karaciğerinizi temizlemek sizde farklılık yaratıyor. Eminim şu an hepiniz bunun nerede olduğunu öğrenmek için merak içindesiniz. Oraya nasıl gidilir? Ne kadar sürer? Ne kadara mal olur?

BÜTÜN BESİNLER SIVI
Kendi alanında ABD’deki tekmerkez olan bu gizli köşe, Hollywood’a otomobille 3 saatlik mesafede ve ıssız bir çölün ortasında bulunuyor. O kadar ıssız bir yere aracınız yoksa gitmeniz mümkün değil. Medeniyete uzak oluşu ise diyet sırasında en büyük ayrıcalık. Çünkü hiçbir şekilde “baştan çıkarılmanıza” imkân yok. Çünkü SPA kampı sınırları içinde yiyecek bulunmuyor. Dışardakiler ise otomobille en az 30 dakikalık mesafede. Bu ayrıcalıklı tesis 25 oda ve süitten oluşuyor. Odaların bazıları sade; apart villalar ise çok geniş ve ferah. Bunlar mahremiyet isteyen Hollywood ünlülerine tahsis ediliyor. Eğer villada kalmıyorsanız; 3-5 günden 7 ya da daha fazla güne kadar kalabalık ortamlarda yaşarsınız ve yemeyip içmeyerek, toksinlerden arınarak karaciğer ve kalın bağırsağınızı temizlersiniz. SPA misafirlerinin ortak alanında yoğun bir duygu paylaşımı oluyor. Oraya “mutfak” diyorlar. Yemek yenmeyen bir yer için komik bir isimaslında. Gözlerden uzaktaki SPAmerkezinde vitaminler ile diğer takviyelerin kupalarda saklanması tavsiye ediliyor. Tabağa ya da çatala ihtiyaç yok, çünkü bütün besinler sıvı.

CİĞER TEMİZLEME ÇAYI
Hollywood ünlüleri gelip mönüyü iyice inceleyip “İlk detoksa öğleden önce mi başlamalıyım?”, “Karaciğeri temizleme çayına kaç damla mineral   damlatmalıyım?” gibi sorular yöneltiyorlar. Benimgibi gizliliğe çok meraklıysanız villada kalır ve daha fazla para ödersiniz. Burada kendi detoks içecekleriniz vardır. Süitlerinizde, mineraller, takviyeler bol bol bulunur. Gizliliğin keyfini çıkarırken, salonun bir köşesine konulan trambolinde zıplayıp ayrıca bu ıssız alanın dağmanzarasını izleyerek, sıcak bir jakuzi keyfi yapabilirsiniz. Sonra çorba için mutfağa koşarsınız.

MÖNÜDE NELER VAR?
SPA merkezi hızlı çözümü olan programlar sunuyor. Bunlar hafta sonları için 2 günlük ya da hafta içini de kapsayan 5 veya 7 günlük programlar. Daha uzun süreliğine de gidebilirsiniz. Seçtiğiniz program hangisi olursa olsun mönü şöyledir:

* Her saat nane ve limonlu su içilir.

* Mide asidini düzenleyici ve sindirimi kolaylaştırıcı özelliği olan kırmızı biberi istediğiniz zaman yiyebilirsiniz.

* Her 2 saatte bir detoks içeceği içilir. Bunlar bağırsaklarınızdan toksinleri atan detoks tozu, ayrıca elma suyu ve minerallerden oluşur.

* Daha sonra mönünüze havuç suyu ve yeşil enerji suyu (karıştırmanız önerilir) eklemelisiniz.

* Beş bardak limonlu su ve müshil ilaçlarını aldıktan sonra ikinci bir detoks içeceği hazırlamalısınız.

ÇORBA VE LAVMAN
SPA merkezindeki “büyük ödül” “IT” adlı çorba. Merkezde rağbet gören yiyeceklerden biri de tatlı patates... Ayrıca herkes için bir “prestij” anlamına gelen günlük bir sabah seansı bulunmakta: Lavman. Ne kadar çok maço Hollywood erkeğinin bu programa dahil olduğunu görseniz şoke  olursunuz. SPA merkezinde “lavman” uygulandığında aynaya bakıp vücudunuzdan ne çıktığını görmeniz için ısrar ederler. Bu yüzden Hollywood yıldızları buna B-A-Y-I-L-I-R ve bunu tartışıp notlarını karşılaştırmayı çok severler.

SPA MERKEZİNİN ‘KONUKLARININ’ HEPSİ BİRBİRİNDEN ÜNLÜ İSİMLER
MÜZİK, moda ve sinema dünyasının ünlü isimleri bu çöldeki SPA merkezinin en sıkı müşterilerinden. İşte o ünlülerden bazıları:

* Victoria’s Secret modeli Gisele Bündchen

* Eski model Cindy Crawford

* Hollywood aktörleri: Ben Affleck ve Matt Damon (Zaten ikisi çok yakın arkadaş)

* Hollywood aktrisleri: Alicia Silverstone, Rashida Jones, Bianca Jagger (Rolling Stones grubunun solisti Mick Jagger’in eski eşi)

* TV yıldızları: “NCIS” dizisinden Michael Weatherly ve “How I Met Your Mother” adlı diziden Josh Radnor

* Müzisyenler: Puff Daddy, Kenny Chesney ve Gwen Stefani, Michael Jackson’ın ailesinden ve yakın çevresinden bazı kişiler.

DAPHNE BARAK- GAZETE HABERTURK- YAZI DİZİSİ

http://www.haberturk.com/saglik/haber/593641-detoks-cenneti

No comments:

Post a Comment